google-site-verification=910VFGb_lb1AYvoFbMfr3Cb62O-ft-sgA90fTEsVha4 APPLE ÜRÜNLERİNDE BİLİNMEYEN PARÇA HATALARI
top of page

APPLE ÜRÜNLERİNDE BİLİNMEYEN PARÇA HATALARI





APPLE'DA "BİLİNMEYEN PARÇA"


ORJİNAL OLMAYAN PARÇALAR.

Servis işleminde orijinal Apple parçaları ve süreçleri kullanıldıysa parçanın yanında *orijinal Apple parçası* yazar. İphone*unuz servis işlemi gördükten sonra internete bağlandıysa parçaya dokunarak servis tarihi gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.



Orijinal olup olmadığını nasıl anlarız.


· Parçanın devamı tamamlanmamışsa veya parçayla ilgili şu durumlardan biri söz konusuysa bilinmeyen parça iletisi gösterilir.

· Orijinal olmayan bir parçayla değiştirilmişse.

· Daha önce başka bir iphone'da kullanılmış veya başka bir iphone'a takılmışsa.

· Beklendiği gibi çalışmıyorsa.


CİHAZINIZIN PARÇA VE SERVİS GEÇMİŞİNİ KONTROL ETME

İphone SE [ 2. Ve 3. Nesil ] modeli hariç İOS 15.2 ve sonraki sürümlerinin yüklü olduğu iphone 11 ve sonraki modellerinde iphone'unuzun parça ve servis geçmişini görmek için ayarlar> genel > hakkındaya girerek, ekranın durumunu daha detaylı görebilirsiniz.

Orijinal Apple parçaları ve işlemleri kullanılarak onarım yapıldaysa ekranın yanında *orijinal apple parçası * yazar.


PARÇA DEGİŞİMİ KONTROLÜ NASIL YAPARIM ?


İphone cihazlarında donanımların fabrika çıkış seri numaları belirli olduğu için, mevcut telefon donanımını bununla kıyaslamak en iyi doğrulama y


yöntemlerinden biri. Bu karşılaştırmayı bir yazılım ile yapmak gerekir.

İOS DONANIM KONTROLÜ

3U sayesinde An All-in-one Tool for İOS Devices, iphone telefonunuzun tüm donanımını kontrol edebilir ve verification report adımımdan değişen parça konnrolü sağlayabilirsiniz.

HANGİ APPLE CİHAZLARINI DESTEKLİYOR.

Program neredeyse tüm iphone telefon modellerini destekliyor aşağıda bulunan liste halindeki cihazlarada parça değişim kontrolü sağlanılabilir.

· İPhone 3GS

· İPhone 4

· İPhone 4S

· İPhone 5

· İPhone 5C

· İPhone 5S

· İPhone 6\ 6 Plus

· İPhone 6S \ 6S Plus

· İPhone SE [1 st]

· İPhone 7\ 7 Plus

· İPhone 8 \ 8 Plus

· İPhone X

· İPhone XS \ XS Max

· İPhone XR

· İPhone 11

· İPhone 11 Pro \ 11 Pro Max

· İPhone SE [2nd]


Orijinal İPhone Pilleri hakkında


Tüm şarj edilebilir piller sarf malzemesidir ve sınırlı bir kullanm ömrüne sahiptir. Bir süre sonra kapisiteleriyle birlikte performansları düşer ve değiştirilmeleri gerekir. İphone'da yerleşik ve yüksek kaliteli lityum iyon piller bulunur. Bu piller, apple'ın kalite ve performans standartlarını karşılayacak şekilde titizlikle tasarlanır, test edilir ve üretilir. Orijinal Apple pillerin güvenlik sertifikası'da vardır.

Servis işleminin orijinal Apple piller kullanan eğitimli teknisyenler tarafından gerçekleştirilmesinin önemi

Pek çok müşteri için orijinal Apple parçaları kullanan,sertifikalı teknisye


nlere sahip profosyonel bir onarım sağlayıcısını ziyaret etmek, onarım servisi almanın en güvenli ve güvenilir yoludur. Bu sağlayıcılar arasında Apple ve Apple yetkili servis sağlayıcıları ile orijinal Apple parçalarına erişimi olan bağımsız onarım sağlayıcıları yer almaktadır.

Lityum iyon piller hassas bileşenlerdir ve servisinin özenle yapılması gerekir. Aşırı ısınmaya, yangına veya yaralanmaya nede olabilecek hasarları önlemek için İPhone pili yalnızca eğitimli bir teknisyen tarafından değiştirilmelidir. Eğitimsiz kişilerin orijinal olmayan parçalar kullanılarak yaptığı onarımlar,

Aygıtın güvenliğini etkileyebilir veya hatalı çalışmasına neden olabilir. Bulunduğunuz yere göre bir Apple store'u veya Apple yetkili servis sağlayısını ziyaret ederek ya da İPhone'unuzu bir Apple yetkili servis sağlayıcısını ziyaret ederek ya da iphone'unuzu bir Apple onarım


merkezine göndererek İPhone'unuzun pilinin [ garanti kapsamında veya garanti kapsamı dışında] değiştirilmesini sağlayabilirsiniz. Garanti kapsamı dışındaki pil değiştirme işlemleri için bağımsız onarım sağlayıcıları'da eğitilmiş teknisyenler tarafından takılan orijinal parçalar sunar. Orijinal Apple parçalarına garanti kapsamı dışında onarımlar içinde bağımsız onarım sağlayıcılarından veya self servis onarım yoluyla ulaşılabilir.


Pil servisini kullanmaya başlayın.

Servis sağlayıcısı orijinal olmayan pil parçaları kullanıyorsa aygıtınızı şu özelliklerde bir pil takılabilir:

· Kötü tasarlanmış veya üretilmiş bir pil.

· Önceden kullanılmış bir pil.

· Hasarlı bir pil .

· İPhone modelinizle uyumlu olmayan bir pil.



Bu tür piller, pil kapasitesinin yetersiz olmasına, pilin yerine tam oturmamasına veya performans sorunlarına neden olabilir. Orijinl olmayan pillerin kullanılması, yükleme işleminden ve aygıt yazılım güncellemelerinden spnra şarj sırasında beklenmeyen davranışlara da yol açabilir. Orijinal olmayan pillerin kullanılması güvenlik sorunlarına da neden olabilir.


Orijinal piller İOS ile çalışıcak ve şarj düzeyi ile pil sağlığını bildirecek şekilde tasarlanmıştır. Kullanılan piller veya yapılan onarım orijinal değilse pil sağlığı bilgileri alınamaz.


Orijinal İPhone kameraları hakkında


iPhone kameraları, Apple'ın kalite ve performans standartlarına uygun olarak tasarlanmış, test edilmiş ve üretilmiştir. Sezgisel ve hassas otomatik odaklama, Portre Işığı efektleri, gelişmiş Bokeh efekti ve Derinlik Denetimi içeren Portre modu da buna dahildir.

SERVİS İŞLEMİNİN EĞİTİMLİ TEKNİSYENLER TARAFINDAN, ORİJİNAL APPLE KAMERALARI KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİN ÖNEMİ.

İPhone kameranızı değiştirmeniz gerekiyorsa aygıtınızı orijinal Apple kamera parçaları kullanan eğitimli bir teknisyenin onarması önemlidir.

Pek çok müşteri için orijinal Apple parçaları kullanan, sertifikalı teknisyenlere sahip profesyonel bir onarım sağlayıcısını ziyaret etmek, onarım servisi almanın en güvenli ve güvenilir yoludur. Bu sağlayıcılar arasında Apple ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları ile orijinal Apple parçalarına erişimi olan Bağımsız Onarım Sağlayıcıları yer almaktadır.Eğitimsiz kişilerin orijinal olmayan parçalar kullanılarak gerçekleştirdiği onarımlar, aygıtın güvenliğini etkileyebilir veya aygıtın hatalı çalışmasına ya da görüntü kalitesi sorunlarına neden olabilir. Apple kamera parçaları aygıta tam olarak oturacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, vidaların ve tutucuların düzgün bir şekilde değiştirilmediği onarım işlemlerinde gevşek parçalar kalabilir. Bu parçalar pile hasar verebilir, aşırı ısınmaya neden olabilir veya yaralanmalara yol açabilir.

Bulunduğunuz yere bağlı olarak, bir Apple Store'u veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcısını ziyaret ederek ya da iPhone'unuzu Apple Onarım Merkezi'ne göndererek iPhone kameranızın garanti kapsamında veya garanti kapsamı dışında değiştirilmesini sağlayabilirsiniz. Orijinal Apple parçalarına garanti kapsamı dışında onarımlar için de Bağımsız Onarım Sağlayıcılarından veya Self Servis Onarım yoluyla ulaşılabilir.

Kamera sistemini kullanmaya başlayın.

iPhone kamerası,en iyi performansın ve kalitenin sunulması için iOS yazılımıyla birlikte tasarlanmıştır. Orijinal olmayan kameralar uyumluluk veya performansla ilgili sorunlara yol açabilir. Örneğin, kamera güncellemeleri veya yeni kamera özellikleri içeren bir iOS yazılım güncellemesinin ardından sorun oluşabilir.

Bir servis sağlayıcısı orijinal olmayan kamera parçalarını kullanırsa aşağıdaki sorunlar da meydana gelebilir:

· Kameranın odaklama işlemini doğru şekilde yapmaması veya görüntülerin net olmaması.

· Portre modu kullanılırken süjenin odaklanmaması veya yalnızca kısmen odaklanması.

· Kamerayı kullanan bir 3. taraf uygulamanın donması veya beklenmedik şekilde kapanması.

· 3. taraf uygulamalardaki gerçek zamanlı önizlemenin boş görünmesi veya takılı kalması.


Orijinal İPhone ekranları hakkında.

İPhone ekranları Apple'ın kalite ve performans standartlarına uygun olarak tasarlanmış test edilmiş ve üretilmiştir. Sezgisel ve hassas multi-touch, yüksek parlaklık, yüksek oranda renk doğruluğu, beyaz dengesi ve true tone, night shift ve haptic touch gibi özelliklerin performansında buna dahildir.

Servis işleminin orijinal apple ekranları kullanan eğitimli teknisyenler tarafından gerçeklekleşmesinin önemi

iPhone ekranınızı değiştirmeniz gerekiyorsa aygıtınızı orijinal Apple ekran parçaları kullanan eğitimli bir teknisyenin onarması önemlidir.

Pek çok müşteri için orijinal Apple parçaları kullanan, sertifikalı teknisyenlere sahip profesyonel bir onarım sağlayıcısını ziyaret etmek, onarım servisi almanın en güvenli ve güvenilir yoludur. Bu sağlayıcılar arasında Apple ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları ile orijinal Apple parçalarına erişimi olan Bağımsız Onarım Sağlayıcıları yer almaktadır. Eğitimsiz kişilerin orijinal olmayan parçalar kullanılarak gerçekleştirdiği onarımlar, aygıtın güvenliğini veya ekranın işlevselliğini etkileyebilir. Apple ekranları aygıta tam olarak oturacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, vidaların ve tutucuların düzgün bir şekilde değiştirilmediği onarım işlemlerinde gevşek parçalar kalabilir. Bu parçalar pile hasar verebilir, aşırı ısınmaya neden olabilir veya yaralanmalara yol açabilir.

Bulunduğunuz yere göre, bir Apple Store'u veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcısını ziyaret ederek ya da iPhone'unuzu bir Apple Onarım Merkezi'ne göndererek iPhone ekranınızın garanti kapsamında veya garanti kapsamı dışında değiştirilmesini sağlayabilirsiniz. Orijinal Apple parçalarına garanti kapsamı dışında onarımlar için de Bağımsız Onarım Sağlayıcılarından veya Self Servis Onarım yoluyla ulaşılabilir.


Ekran servisini kullanmaya başlayın.

iPhone ekranları, en iyi performansın ve kalitenin sunulması için amacıyla iOS yazılımıyla birlikte tasarlanmıştır. Orijinal olmayan ekranlar uyumluluk veya performansla ilgili sorunlara yol açabilir. Örneğin, ekranla ilgili güncellemeleri içeren bir iOS yazılım güncellemesinin ardından sorun yaşanabilir.

Bir servis sağlayıcısı orijinal olmayan ekran parçalarını kullanırsa şu sorunlar da meydana gelebilir:

Multi-Touch ile ilgili sorunlar.

· Multi-Touch'ın ekranın bazı bölümlerinde yanıt vermemesi.

· Düşük Multi-Touch performansı (örneğin ekrana dokunduğunuzun algılanmaması veya yanlış konumda algılanması).

· Telefon görüşmesi yaparken beklenmedik bir şekilde dokunma algılanması

· Telefon görüşmeleri sırasında ekranın kapanmaması.

· Aygıta elinizin kenarıyla veya avuç içinizle dokunduğunuzda bunun algılanması

Ekran parlaklığı ve renkle ilgili sorunlar.

· True Tone ekranın düzgün şekilde çalışmaması.

· Ortam ışığı sensörünün çalışmaması veya düşük performansta çalışması ve bunun sonucunda ekranın yanlış biçimde soluklaşması ya da parlaklaşması.

· Ekran renk kalibrasyonunun yanlış olması (örneğin ekranın fazla sarı veya mavi görünmesi)

· Ekranın her yerinin eşit parlaklıkta olmaması.

· Ekranın en yüksek parlaklık seviyesinin daha düşük olması.

· Pilin istenmeyen bir şekilde boşalması.


126 görüntüleme0 yorum
bottom of page