google-site-verification=910VFGb_lb1AYvoFbMfr3Cb62O-ft-sgA90fTEsVha4 İOS 16 ÖZELLİKLERİ
top of page

İOS 16 ÖZELLİKLERİ



Apple, Iphone 14 serisi ile birlikte iyileştirilerek yenilediği İOS 16 sürümü ile birlikte bir çok farklı özellik imkanlarını sundu.


Araç Takımları


Kilit ekranında bulunan araç takımları hava durumu, takvim etkinlikleri, tarih, saat dilimleri, alarmlar, pil seviyesi ve aktivite halkalarınızın ilerleme durumuyla ilgili veriler ve favori uygulamalarınızdaki başka bir çok bilgiye hızlı şekilde ulaşabilme imkanı sunmaktadır.



Birden Fazla Kilit Ekran Oluşturma


Birbirinden benzersiz arka plan ve stillerle birden fazla birçok kilit ekranı oluşturma özelliği ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştır. Birden fazla ekran özellikleri ile tasarlanan ekranlar arasında kolayca geçiş sağlanmaktadır.








Bildirimler


Artık kilitli ekrandayken gelen bildirimler yığın görünümü, genişletilmiş liste görünümü ve gizli görünümünde görüntüleyebilme özelliği ile birlikte bildirimler artık ekranın alt kısmın da gözükmektedir.







Canlı Etkinlikler


Ekranınız Kilitli dahi olsa ''Canlı Etkinlikler'' özelliği sayesinde ekranınızı açmadan örneğin yemek siparişinizin durumu hakkında kolaylıkla bilgi alabiliyor ve şu an çalınan ile ilgili denetimleri kullanabiliyorsunuz.



Odak Özelliği



Gelişen odak özelliği sayesinde uygulamalara ve kişilere izin vererek veya bunları sessize alarak, sadece istediklerinizden bildirim almayı seçebiliyorsunuz. Iphone modelinizin o anda istediğiniz görünüme ve tarza uyması için kilit ekranınızı odak moduna bağlayabilirsiniz. Tek bir kaydırma hareketi ile Kişisel Odak'tan İş Odağına geçebiliyor ve yaklaşan toplantılarınızı ve yapılacaklar listenizi içeren araç takımlarını kolaylıkla görebilirsiniz.


iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi


Paylaşılan bir Fotoğraf Arşivi oluşturduğunuzda veya mevcut bir arşive katıldığınızda eski fotoğrafları başlangıç tarihine veya fotoğraftaki kişilere göre ekleyebiliyorsunuz. Paylaşılan arşiv kurulduktan sonra direk kamera uygulamasından fotoğraf paylaşarak paylaşılan arşivin üyeleri yakında ise otomatik paylaşım gerçekleşebiliyor.


Düzenleme ve Değişiklikler


Paylaşılan arşivde ki fotoğraf ekleme, düzenleme ve silme için herkes aynı izinlere sahip ve favoriler, başlıklarda eşzamanlı olarak grupta ki herhangi bir kişinin koleksiyon üzerinde yaptığı düzenlemeler herkes tarafından gözükebiliyor.


Mesajlar


Yeni gönderilen bir mesaj düzenlenebiliyor veya kısa süre önce gönderdiğiniz bir mesajı tamamen geri alabiliyorsunuz. ayrıca yeni bir özellik sayesinde o anda yanıt veremediğiniz ve daha sonra bakmak istediğiniz mesajları okunmadı olarak işaretleyebiliyorsunuz.

Mesajlar uygulamasında iken arkadaşlarınızla paylaştığınız video veya yeni bir şarkıyı eşzamanlı olarak dinleyebiliyorsunuz. Mesajlar uygulamasında notları, sunumları, anımsatıcıları, Safari Sekme Gruplarını ve daha fazlasını paylaşarak birlikte çalışmaya yapabilme özelliği ile paylaşılan projelerdeki güncellemeleri yazışmanın içindeyken görüntüleme ve birlikte çalışılan kişilere, kullandığınız uygulamadan çıkmadan kolayca iletişime geçebiliyorsunuz.

Ve daha bir çok özellik sunan İOS 16 güncellemesi Iphone 8 ve Iphone 8 Plus modellerinden sonraki tüm modellere uygundur.

  • Iphone SE, Iphone 8,Iphone 8 Plus, Iphone X, Iphone XR, Iphone XS Max, Iphone XS, Iphone 11, Iphone 11 Pro, Iphone 11 Pro Max, Iphone 12, Iphone 12 Mini, Iphone 12 Pro, Iphone 12 Pro Max, Iphone 13, Iphone 13 Mini, Iphone 13 Pro, Iphone 13 Pro Max, Iphone 14, Iphone 14 Plus, Iphone 14 Pro ve Iphone 14 Pro Max







11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page