google-site-verification=910VFGb_lb1AYvoFbMfr3Cb62O-ft-sgA90fTEsVha4 Iphone True Tone Özelliği Nedir ?
top of page

Iphone True Tone Özelliği Nedir ?

Güncelleme tarihi: 18 Şub 2023

Iphone True Tone özelliğinden bahsetmemiz gerekirse, Iphone’unuzun ekran parlaklığını ve renkleri bulunduğunuz ortama göre optimize etmesi diyebiliriz.


Karanlık ortamlarda göz sağlığı açısından ekran parlaklığının otomatik ayarlanması, beyaz ışık miktarının azalması ve gece modu gibi sarı ışığın beyazı dengelemesi gibi önlemler faydalı olacak ve çalışma deneyiminizi olumlu yönde etkileyecektir.



Apple True Tone Özelliği Nasıl Açılır?


True Tone özelliğini nasıl etkin hale getirebileceginizi sizlere bir kaç basit adımda anlatalım.


1- Iphone ana ekranından Ayarlar'a tıklayalım.


2- Ayarlarda ekran parlaklığı bölümünü bulup tıklayalım.


3- Parlaklığın arttırılıp azaltıldığı alanın sağ tarafında True Tone özelliğini göreceksiniz. True Tone simgesine tıklayıp aktif hale getirebilirsiniz. (Aktif hale getirdiğiniz True Tone simgesi yeşil renge dönüşecektir.)

  • Belirttiğimiz şekilde Iphone’unuzun True Tone'unu aktif hale getirdikten sonra telefonunuz ortam ışığına uyum sağlayacaktır.


Bilgilendirme: Çoğu zaman Iphone’larda bu özellik aktif haldedir kapatmak isterseniz aynı adımları izleyerek bu özelliği kapatabilirsiniz.




Apple True Tone Aktarımı Nasıl Yapılır?


  • Ekran değişimi sonrasında True Tone özelliği kayboluyor. Alanında uzman olmayan teknik servislerde yapılan ekran değişimlerinde ne yazık ki müşteriler böyle bir sorunla karşı karşıya kalabiliyor. iPhone Servis Kadıköy olarak ekran değişiminden sonra True Tone özelliğinin de aktarımını yapıyoruz, herhangi bir sorun olmadan kullanıma devam edebiliyorsunuz.

  • Firmamızda bulunan True Tone Ekran kodu kopyalama cihazı sayesinde yeni ekranınızı da True Tone özelliğiyle kullanabilmenize olanak sağlamış oluyoruz.



Apple True Tone Özelliği Hangi Modellerde Mevcut?


Bildiğimiz üzere Iphone’ların ortam parlaklığını otomatik olarak ayarlayan bu mükemmel özellik hayatımıza Iphone 8 ile birlikte girmişti.


Peki True Tone hangi modellerde var? Bunları sizlerle paylaşalım;


  • Iphone 8 Iphone 8 Plus

  • Iphone XR Iphone X Iphone XS Iphone XS Max

  • Iphone 11 Iphone 11 Pro Iphone 11 Pro Max

  • Iphone 12 Iphone 12 mini Iphone 12 pro Iphone 12 pro max

  • Iphone 13 Iphone 13 pro Iphone 13 pro max

  • Iphone 14 Iphone 14 pro Iphone 14 pro max




7.646 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page