google-site-verification=910VFGb_lb1AYvoFbMfr3Cb62O-ft-sgA90fTEsVha4 İCLOUD HESABI AÇMA
top of page

İCLOUD HESABI AÇMA

Yeni bir Apple model cihaz alan kişilerin cihazlarını kullanabilmesi ve Apple İOS'un sunduğu hizmetlere erişebilmesi için iCloud hesabı açmaları gerekmektedir. App Store, App Müzik ve Apple servisleri gibi uygulamalara giriş yaparken ve uygulama indirirken kullanıcı bilgileri yani oluşturulan Apple kimliği gerekmektedir.



Peki yeni bir Apple kimliği nasıl yaratılır ?


  • İlk önce bir e-posta adresinizin olması önerilmektedir. Şifrenizi unuttuğunuz zaman aktif kullandığınız mail adresi üzerinden şifre yenileme bağlantısına daha kolay ulaşabilmenizi sağlar.

  • Cihazınızın Ayarlar kısmında giderek iCloud bölümüne giriş yapın ve karşınıza çıkan kısımda

  • Apple Kimliği Yarat seçeneğine basarak yeni bir iCloud hesabı oluşturmaya başlayabilirsiniz.




  1. ''Ücretsiz Apple Kimliği Yarat''a dokunun.

  2. Aktif olarak kullandığınız veya yeni oluşturduğunuz e-posta adresinizi yazınız.

  3. Doğum tarihinizi ve adınızı girerek ''Sonraki'' seçeneğine dokunun.

  4. "Mevcut e-posta adresinizi kullanın"a veya "Ücretsiz iCloud e-posta adresi alın’’ seçeneğine dokunun.

  5. Güvenlik nedeni ile sizden 8 karakterli bir şifre oluşturmanız beklenmektedir. (büyük, küçük harf ve rakam girin)

  6. E-postanızı girdikten ve parolanızı oluşturduktan sonra yeni açılan İcloud hesapları için bir güvenlik sorusu belirlenmesi beklenmektedir. Şifrenizi unuttuğunuzda veya yenilemek istediğinizde bu soru ve yanıt size kolaylık sağlamaktadır.

  7. Kredi kartı bilgilerinizi isterseniz girebilir veya boş bırakabilirsiniz. App Store içerisinden yüklemek istediğiniz ücretli uygulamalarda otomatik satın alma işlemlerinizin gerçeklemesi içindir.

  8. iCloud hesabının doğrulanması için e-posta adresinize gelen doğrulama postasına girerek aktivasyonu tamamlayabilirsiniz.

  9. Oluşturduğunuz Apple kimliği ile iCloud hesabınıza giriş yapabilirsiniz.



İcloud Hesabı Ne İşe Yarar ?


  • Tüm İOS yani Apple cihazlarında yer alan tüm verilerin güvenli bir şekilde depolanması ve yedeklenmesini sağlar. Cihazınızı hafızasını daha verimli kullanmanızı sağlar. İcloud sayesinde iphone ve ipad gibi tüm cihazlarda yedeklediğiniz verilere dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. İcloud hesabı Apple kullanıcılarına 5 GB saklama alanını ücretsiz şekilde sunmaktadır. Saklama alanı sorunu yaşıyor iseniz daha fazla depolama alanını belirlenen ücretler karşılığında satın alabilirsiniz.

  • iCloud hesabına sahip olan kullanıcılar yeni bir İOS sürümlü cihaz aldığı zaman yedeklenen bütün verileri e-posta adresi ve şifresi ile tüm bilgilerine sorunsuz aktarabilmektedir.

  • Yedekleme işlemi için ilk önce kablosuz bir internet ağına bağlanarak cihazınızı şarj kablonuza bağlayın ; Ayarlar > iCloud (adınızın yazdığı bölüm) giriş yaparak ‘Şimdi Yedekle’ seçeneği ile cihazınızdaki verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Cihazınız şarja takılıyken wi-fi ağına bağlandığında otomatik olarak yedekleme yapmaktadır.


AppStore'u kullanarak Apple Kimliği Oluşturma Nasıl Yapılır ?

  1. App Store uygulamasını açın ve giriş yap düğmesine dokunun. Ekranda çıkan adımları izleyin.

  2. Girmiş olduğunuz e-posta adresi yeni Apple kimliğiniz olacaktır.

  3. Kredi kartı ve fatura bilgilerinizi girerek ‘İleri’ seçeneğine dokunun. Herhangi bir satın alma işlemi gerçekleştirmediğiniz sürece ücret alınmaz.

  4. Telefon numaranızı onaylayarak kimliğinizi doğrulayın.

  5. ‘Sonraki’ seçeneğine dokunarak Apple’dan doğrulama e-posta gelmektedir. E-postanızı kontrol ederek onaylayınız.

  6. E-posta adresiniz doğrulandıktan sonra iTunes Store’a, App Store’a ve iCloud gibi diğer Apple hizmetlerine giriş yaparak Apple Kimliğinizi kullanabilirsiniz.


iCloud ve Apple Kimliği Farkları


Apple Kimliği ve iCloud Kimliği iki farklı hesaptır. Aynı e-posta adresiyle Apple hesabı ve iCloud hesabına giriş sağlarsanız Apple Kimliği iCloud hesabına giriş yapar.


iCloud Hesabı Nedir

  • Apple tarafından kullanıcılarına sunulan iCloud; fotoğraflarınızı, dosyalarınızı, notlarınızı, parolalarınızı ve diğer tüm kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde saklar. Tüm cihazlarınızın otomatik olarak güncel tutulmasını ve verilerinizin yedeklenmesini sağlamaktadır.


Apple Kimliği Nedir ?

  • Apple model cihazınızda oluşturduğunuz Apple Kimliği tüm Apple servislerine hizmetlerine ve cihazlarınızın birlikte sorunsuz şekilde kullanmasını sağlamaktadır. Giriş yaptıktan sonra App Store mağazasından uygulamaları yüklemenizi sağlayan hesaptır.

1.096 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page